Ugeplan for Folketinget 8. januar - 14. januar 2024 (Uge 2)

Endelig ugeplan
19. december 2023 Lovsekretariatet
1. behandling af forslag til lov om ændring af miljøskadeloven, lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love. (Præcisering af kredsen af personer, der kan anmode myndighederne om at træffe foranstaltninger m.v. efter miljøskadereglerne og klage over afgørelser herom). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Selektiv nedrivning af visse byggerier). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om frisættelse af kommunerne til den grønne omstilling. (Af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV))
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod byggeri oven på affaldsdepoter og kemiske hotspot og om modernisering af jordforureningsloven. (Af Marianne Bigum (SF) og Signe Munk (SF))
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om retningslinjer og risikovurderinger for brug af kunstig intelligens. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Ændring af listen over lande, der er omfattet af defensive foranstaltninger). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at Danmark udtræder af Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret (statsborgerretskonventionen). (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod flagning med fremmede nationers flag. (Af Søren Espersen (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at hæve strafferammen for personfarlig gentagelseskriminalitet. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om kortlægning af chikane mod jøder i Danmark. (Af Steffen Larsen (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om særlige straffe for hadforbrydelser begået mod jøder. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at undersøge det juridiske grundlag for at forbyde Hizb ut-Tahrir Danmark med udgangspunkt i opfordring til vold, ekstremistisk adfærd eller forstyrrelse af den offentlige orden. (Af Mai Mercado (KF) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om veto mod Tyrkiets optagelse i EU. (Af Mikkel Bjørn m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at arbejde aktivt for at placere hele Hizbollah på EU’s terrorliste. (Af Helle Bonnesen (KF), Charlotte Munch (DD), Alex Ahrendtsen (DF) og Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.)
Fredag den 12. januar 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Ventes foretaget tirsdag den 23. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. januar 2024].
Forespørgsel F 16 til uddannelses- og forskningsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om at få flere til at tage en professionsbacheloruddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 30. januar 2024.
Forespørgsel F 17 til indenrigs- og sundhedsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om specialiseret palliation.
Ventes foretaget tirsdag den 30. januar 2024.
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Ventes foretaget tirsdag den 20. februar 2024.
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget torsdag den 29. februar 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Forespørgsel F 15 til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) m.fl. om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza.