Ugeplan for Folketinget 6. november - 12. november 2023 (Uge 45)

Endelig ugeplan
3. november 2023 Lovsekretariatet
Udvidet spørgetime med statsministeren.
Orlov.
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2023/977 af 10. maj 2023 om udveksling af oplysninger mellem medlemsstaternes retshåndhævende myndigheder og om ophævelse af Rådets rammeafgørelse 2006/960/RIA. (Af justitsministeren (Peter Hummelgaard).)
1. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om skifte af dødsboer, værgemålsloven, retsplejeloven og forskellige andre love. (Digital behandling af tvangsopløsningssager og dødsboskiftesager, øget antal byretsdommere, anerkendelse af juridiske eksamener fra Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland, terminaladgang til indkomstregisteret for Familieretshuset i værgemålssager m.v.). (Af justitsministeren)
Forespørgsel til statsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om konsekvenser for Danmarks relation til andre landes efterretningstjenester i relation til den kommende undersøgelse af FE-sagen. (Hasteforespørgsel).
Eventuel afstemning udsættes.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter kl. 15.00.
L 2 og L 3 sambehandles.
2. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2024. (Af finansministeren)
2. behandling af forslag til lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2027. (Af finansministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2024, lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2025 og lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2026. (Konsekvenser af 2030-planforløb og regeringens forslag til finanslov for 2024 m.v.). (Af finansministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anlæg og drift af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark og lov om Sund og Bælt Holding A/S. (Bevarelse af produktionsområdet ved Rødbyhavn og fravigelse af elforsyningsloven). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at skærpe dyrevelfærdslovens straffebestemmelser. (Af Kim Edberg Andersen (NB) og Pernille Vermund (NB))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbedret dyrevelfærd for søer med henblik på øget trivsel og overlevelse i danske svinestalde. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
Forhandling om udenrigsministerens redegørelse om regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand skal følge eleven. (Af Helena Artmann Andresen (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde brugen af mobiltelefoner i folkeskolen. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om visse medietjenesteudbyderes bidrag til fremme af dansk kultur (kulturbidragsloven). (Af kulturministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, lov om registrering af køretøjer, brændstofforbrugsafgiftsloven, skatteforvaltningsloven og forskellige andre love. (Regelforenkling og øget regelefterlevelse på motorområdet, justering af skatteforvaltningslovens fristreglers samspil med visse bestemmelser i dobbeltbeskatningsoverenskomster m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om legalisering af aktiv dødshjælp (borgerforslag). (Af Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Henrik Frandsen (M), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Skaarup (DD), Ole Birk Olesen (LA), Mai Mercado (KF), Peder Hvelplund (EL), Martin Lidegaard (RV), Mette Thiesen (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Kim Edberg Andersen (NB) og Aaja Chemnitz (IA).)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at personer med insulinkrævende diabetes skal have ret til at få tildelt en sensorbaseret glukosemåler (borgerforslag). (Af Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Henrik Frandsen (M), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Skaarup (DD), Ole Birk Olesen (LA), Mai Mercado (KF), Peder Hvelplund (EL), Martin Lidegaard (RV), Mette Thiesen (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Kim Edberg Andersen (NB) og Aaja Chemnitz (IA))
Forespørgsel F 3 til klima-, energi- og forsyningsministeren af Morten Messerschmidt (DF), Steffen W. Frølund (LA) og Mona Juul (KF) om kernekraft.
Ventes foretaget fredag den 17. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. november 2023].
Forespørgsel F 2 til ældreministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om nedskæringer på ældreområdet.
Ventes foretaget tirsdag den 28. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 30. november 2023].
Forespørgsel F 5 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om regeringens vision for de almene gymnasier.
Ventes foretaget torsdag den 30. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2023].
Forespørgsel F 4 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mette Thiesen (DF) m.fl. om tilskud til fedmemedicin.
Ventes foretaget fredag den 1. december 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2023].
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Ventes foretaget fredag den 8. december 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 12. december 2023].
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Forespørgsel F 8 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om Udrejsecenter Kærshovedgård.
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om at afhjælpe gidselsituationen i Gaza-striben.