L 35 Forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og forskellige andre love.

(Regulering af beløb, som studerende kan modtage som en erkendtlighed under ulønnede projektorienterede forløb og ulønnet praktik m.v., harmonisering af regler om strategiske rammekontrakter og ingen prækvalifikation ved overdragelse af uddannelser inden for samme geografiske område).

Af: Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S)
Udvalg: Uddannelses- og Forskningsudvalget
Samling: 2022-23 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-10-2022
Ministerområde:
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Resumé:
Med lovforslaget ønsker man at hæve beløbsgrænsen for, hvor meget studerende højst kan modtage som en erkendtlighed under ulønnede projektorienterede forløb og ulønnet praktik mv. fra 3.000 kr. til 3.286 kr. pr. måned. Desuden reguleres beløbsgrænsen én gang årligt med satsreguleringsprocenten, så beløbsgrænsen fremover bliver justeret i takt med den almindelige pris- og lønudvikling i samfundet.

Desuden harmoniseres bestemmelserne i lovgivningen vedrørende de selvejende uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Og endelig ændrer forslaget akkrediteringsloven, således at en uddannelsesinstitutions overdragelse af en godkendt uddannelse til en anden uddannelsesinstitution inden for det samme geografiske område kan ske uden prækvalifikation.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2023.