L 92 B Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Formodningsafslag på erhvervsområdet og praktikantområdet, adgang for Styrelsen for International Rekruttering og Integration til at foretage selvstændige udgående kontrolaktioner, pålæg til virksomheder om at føre logbog, styrket kontrol via faste kontrolattachéer og adgang for Styrelsen for International Rekruttering og Integration til i kontroløjemed at indhente oplysninger fra SafeSeaNet).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 18-12-2020
3. behandlet, vedtaget 21-12-2020
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Lovforslaget indeholder bestemmelser om formodningsafslag på erhvervs- og praktikantområdet og Styrelsen for International Rekruttering og Integrations (SIRI) mulighed for udgående kontrolbesøg. Ydermere indeholder lovforslaget bestemmelser, som giver SIRI mulighed for at pålægge virksomheder at føre logbog, styrke kontrol via faste kontrolattachéer på repræsentationer og adgang til at indhente oplysninger til at kontrollere søfolk på danske lastskibe i international trafik via SafeSeaNet.

Lovforslaget er resultatet af en deling af L 92 ved 2. behandling.

Loven træder i kraft den 1. januar 2021.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 98 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.