Beretning af almen art

Samling: 2016-17

Beretning af almen art 2016-17 nr. 3

Beretning afgivet af Udvalget for Forretningsordenen den 7. december 2016
Beretningen indgår i den politiske opfølgning på beretningen af 2. oktober 2015 fra det af justitsministeren nedsatte udvalg om opfølgning på den såkaldte Christianiasag.

Beretningen fra Udvalget for Forretningsordenen indeholder en række overvejelser fra det samlede udvalg på baggrund af sagen. Det konstateres herunder, at udvalget ikke finder, at erfaringerne fra Christianiasagen kan begrunde, at der oprettes egentlig nye organer i Folketingets regi til håndtering af eventuelle fremtidige tilfælde, hvor en minister på grund af nogle helt særlige og tungtvejende hensyn måtte overveje en tilsidesættelse af sandhedspligten over for Folketinget, eller at der besluttes en fast ny procedure herfor.

Desuden konstateres, at udvalget forventer, at situationer, hvor en minister måtte overveje at tilsidesætte sin sandhedspligt og derfor måtte ønske at kunne rådføre sig med et organ i Folketinget forinden, må være overordentlig sjældent forekommende, og at udvalget vil finde det meget tilfredsstillende, hvis sådanne situationer ved anvendelse af andre fremgangsmåder som også beskrevet af Christianiaudvalget fremover helt kan undgås.

Afslutningsvis indeholder beretningen særskilte politiske overvejelser på baggrund af Christianiasagen fra et flertal og et mindretal i udvalget.
Emne: Folketinget
Dokumentdato: 16-12-2016
Modtaget: 16-12-2016
Omdelt: 16-12-2016

Beretning afgivet af Udvalget for Forretningsordenen den 7. december 2016

Beretning (pdf-version)
Html-version