Beretning af almen art

Samling: 2015-16

Beretning af almen art 2015-16 nr. 6

Beretning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2016
Baggrunden for beretningen er sagen om svindel med refusion af udbytteskat, som skatteministeren første gang orienterede udvalget om i et orienteringsbrev den 25. august 2015.

Af beretningen fremgår, at et flertal i udvalget (udvalget med undtagelse af EL) finder grundlag for at kritisere Skatteministeriets, herunder departementets og SKATs, håndtering af refusion af udbytteskat, som bl.a. er blevet afdækket af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne. Partierne opfordrer desuden skatteministeren til at efterkomme ønsket fra de tre hjemsendte tjenestemænd og deres faglige organisationer om, at de tjenestelige forhør sker i åbenhed.

Socialdemokratiets, Dansk Folkepartis, Liberal Alliances, Alternativets, Socialistisk Folkepartis og Radikale Venstres medlemmer af udvalget påtaler endvidere, at det findes utilfredsstillende, at skatteministeren ikke har fundet en form til at oplyse Skatteudvalget om, hvad der skete i sommeren 2015, da SKAT modtog en henvendelse udefra om mistanke om svindlen, men fortsatte udbetalingen af refusion af udbytteskat i over en måned.

Endelig fremgår det af beretningen, at et mindretal i udvalget (EL) bemærker, at de store udfordringer i SKAT skyldes massive nedskæringer i SKAT. EL opfordrer således regeringen til at drøfte rammerne for SKAT med Folketinget. EL støtter desuden opfordringen til skatteministeren om, at de tjenestelige forhør sker i åbenhed.
Emne: Folketinget
Dokumentdato: 26-05-2016
Modtaget: 26-05-2016
Omdelt: 26-05-2016

Beretning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2016

Beretning (pdf-version)
Html-version