Beretning af almen art

Samling: 2014-15 (1. samling)

Beretning af almen art 2014-15 (1. samling) nr. 11

Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 30. april 2015
Beretningen er en opfølgning på udvalgets beretning af 30. april 2015 om opfølgning af beretning om bestilling af tilstandsrapporter og byggesagkyndiges uvildighed.

Af beretningen fremgår det, at udvalget med tilfredshed kan notere sig, at Erhvervs- og Vækstministeriet, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Justitsministeriet har fulgt op på udvalgets beretninger af 19. december 2012 og beretning af 7. juni 2012. Udvalget er dog fortsat bekymret for, at en del af de uhensigtsmæssigheder i den nuværende huseftersynsordning og mere specifikt i forhold til bestilling af byggesagkyndige og dermed tilstandsrapporter fortsat er til stede.

Derfor anmoder udvalget fremadrettet om følgende:

• Erhvervs- og Vækstministeriet skal foretage en fornyet udvidet stikprøvekontrol samt høre Danske Advokater og Forbrugerrådet om deres kendskab til ejendomsmægleres eventuelle indflydelse på valg af bygningssagkyndige, og inden 1. september 2015 give udvalget en afrapportering herom.
• Justitsministeriet skal foretage en fornyet høring af huseftersynsordningens interesserenter, særligt med fokus på forbrugernes interessenter, om deres kendskab til forsikringsselskabernes praksis med skyggerapporter, og inden 1. september 2015 give udvalget en afrapportering herom.
• Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortsætter med at udarbejde halvårlige statistik over rekvireringen af tilstandsrapporter, som tilgår udvalget, samt fortsætte arbejdet med digitalisering af sælgeroplysningskema. Udvalget imødeser en status for dette arbejde.
• Regeringen i forbindelse med evaluering af lov om revision af huseftersynordningen i 1. halvdel af 2017 skal være særligt opmærksom på eventuelle interessekonflikter i forbindelse med formidling af tilstandsrapporter.

Emne: Folketinget
Dokumentdato: 05-05-2015
Modtaget: 14-03-2019
Omdelt: 05-05-2015

Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 30. april 2015

Beretning (pdf-version)
Html-version