Åbent samråd om at åbne et nyt gasfelt i Nordsøen
Dato: 04-10-2023
Starttidspunkt: 12.00
Sluttidspunkt: 13.00
Sted: 1-133
Åbent samråd med klima-, energi- og forsyningsministeren om beslutningen om at åbne et nyt gasfelt i Nordsøen. Samrådet finder sted onsdag den 4. oktober 2023 kl. 12.00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om beslutningen om at åbne et nyt gasfelt i Nordsøen med et miniudbud er i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser.

Udvalget har endvidere stillet 22 spørgsmål til ministeren til skriftlig besvarelse forud for samrådet.

Samrådsspørgsmål A og de 22 spørgsmål til skriftlig besvarelse er stillet efter ønske fra Peder Hvelplund (EL) og Theresa Scavenius (ALT).

Kontakt

TILMELDING:

Samrådet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig, også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter i først-til-mølle-princippet.

Tilmelding skal ske senest kl. 11.00, dagen inden samrådet bliver afholdt. Tilmelding via dette link.

Gæster udefra bør beregne ekstra tid til registrering i Hovedindgangen på grund af sikkerhedstjek.

Samrådet tv-optages og vil blive vist direkte her på hjemmesiden. Optagelsen vil efterfølgende kunne (gen)ses her på siden og under "TV fra Folketinget". Desuden vises samrådet forskudt på Folketingets tv-kanal.

Regler for fotografering og optagelse af film og lyd under åbne samråd

Fotografering under åbne samråd kan virke forstyrrende og bør derfor begrænses mest muligt. Til gengæld er tv-optagelser og dermed også billeder fra åbne samråd som beskrevet ovenfor tilgængelige her på hjemmesiden efter samrådet. Folketingets optagelser og billeder fra åbne samråd kan frit bruges af alle. Det er dog ikke tilladt at manipulere med optagelserne eller benytte dem til kommercielt formål. Har man alligevel behov for at tage egne billeder eller optage film og lyd under et åbent samråd, skal dette primært ske i løbet af samrådets første minut. Dette må kun ske efter forudgående aftale med udvalgets formand via Udvalgssekretariatet. Udvalgsformanden kan også give tilladelse til, at den enkelte fotograf, journalist eller privatperson i løbet af samrådets første minut bevæger sig rundt i udvalgslokalet for at tage billeder. Efter samrådets første minut må fotografering og lyd- eller filmoptagelse kun foregå siddende fra tilhørerpladserne, og det skal ske uden at forstyrre udvalgsmødet. Fotografering skal efter det første minut foregå uden blitz og lyd. Udvalgsformanden kan til enhver tid bede om, at fotografering og film- og lydoptagelser standses, hvis det generer de tilstedeværende eller forstyrrer samrådet.

Senest opdateret: [16.10.2023]