Åben høring om kommunernes økonomi
Udvalg: Indenrigsudvalget
Mødedato: 28-02-2024
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: Proviantsalen
Folketingets Indenrigsudvalg afholder en åben høring om kommunernes økonomi. Høringen finder sted onsdag den 28. februar 2024 kl. 9.30-12.00 i Proviantsalen på Christiansborg.

Danskernes forventninger til velfærd er højere end nogensinde, men mange kommuner oplever, at det er svært at få midlerne til at række til blot at sikre et uændret velfærdsniveau. I nogle kommuner oplever man, at udligningsordningens økonomiske incitamenter stiller enkelte kommuner bedre end andre og ikke sikrer den lighed på tværs af kommunerne, som er hensigten.

Kan den politiske og administrative ledelse i kommunerne tilvejebringe de nødvendige løsninger, eller er der behov for en ny forventningsafstemning?

Ved Indenrigsudvalgets høring vil en række eksperter og interessenter belyse nogle af de problemstillinger, som mange kommuner står over for i dag. Oplægsholderne vil bl.a. give deres bud på, hvem der skal gå forrest for at mindske et tilsyneladende forventningsgab, hvor man særligt bør sætte ind, og hvordan fremtiden ser ud for kommunerne.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Se programmet her.

Klik her for tilmelding.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

Kontakt
Udvalgssekretær
Mikkel Bjerregaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Zahra Nazish Hussain
3337
Send e-mail