Åben høring om potentialer og barrierer for den danske biosolutionssektor
Udvalg: Erhvervsudvalget
Mødedato: 29-02-2024
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 16.15
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Erhvervsudvalg inviterer til åben høring om potentialer og barrierer for den danske biosolutionssektor. Høringen finder sted torsdag den 29. februar kl. 13:30-16:15 i Landstingssalen på Christiansborg.

Biosolutionssektoren er en dansk styrkeposition med verdensførende danske virksomheder og iværksættere.

Branchen kan finde biologiske klimaløsninger, der kan supplere og erstatte kemiske produkter i landbruget, fødevaresektoren, industrien m.v., men dens position er udfordret af utidssvarende europæisk lovgivning. Det skader væksten, danske arbejdspladser og i sidste ende både miljøet og klimaet, når innovative danske biosolutions ikke kan komme på markedet.

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen præsenterede i september 2023 biotek-initiativet "Biotech and Biomanufacturing Initiative". Initiativet vil lægge fundamentet for det politiske arbejde i den næste EU-Kommission og ikke mindst guide dagsordenen under det danske EU-formandskab i 2. halvår 2025.

Høringen har til formål at afsøge Folketingets input til Europa-Kommissionens biotek-initiativ. Sigtet er at etablere en forståelse for potentialet og løsninger i biosolutions-sektoren, de fælles europæiske udfordringer, som sektoren står overfor, og at drøfte de mulige regulatoriske løsninger, som den danske regering bør forfølge i EU-Kommissionen og under det danske EU-formandskab i 2025.

Programmet for høringen kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 10. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.

Høringen tv-optages og vil blive vist på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail
Sideansvarlig: Karina Halskov