Folketinget deltager ved FN's klimakonference i Doha, Qatar
Udvalg: Klima-, Energi- og Bygningsudvalget
Startdato: 03-12-2012
Slutdato: 08-12-2012
Sted: Doha, Qatar
En delegation fra Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg deltager i FN's klimakonference, COP18, i Doha, Qatar.

Folketinget har deltaget i de seneste klimakonferencer under FN's klimakonvention, og også i år sendes en delegation af sted bestående af 4 medlemmer inkl. formanden for Klima-, Energi- og Bygningsudvalget.

FN's årlige klimakonference under Klimakonventionen, COP18, finder i år sted i Doha fra den 26. november til den 7. december 2012. Delegationen deltager i 2. forhandlingsuge den 3.-7. december under det såkaldte højniveausegment, hvor ministrene ligeledes deltager.

Delegationen følger FN's klimaforhandlinger og indgår i klima-, energi- og bygningsministerens delegation. Ud over forhandlingerne vil delegationen holde møder med andre internationale parlamentarikere, lokale beslutningstagere m.v.

Programmet for rejsen er under udarbejdelse.


Kort om COP18
Formålet med den kommende konference er at fortsætte klimaforhandlingerne på baggrund af den seneste arbejdsplan fra COP17 i Durban. Arbejdsplanen indeholder beslutninger om dels at indgå en international klimaaftale i 2015, som skal træde i kraft i 2020, og dels at øge ambitionsniveauet for klimapolitikken frem til 2020.

Forhandlingerne drejer sig om en række forskellige temaer, bl.a. hvordan FN's fremtidige klimapolitik skal finansieres, og hvordan indsatsen for at reducere udledning af drivhusgasser skal fordeles mellem henholdsvis i- og ulande.Formål

Formålet med rejsen er, at delegationen får mulighed for at følge FN's klimaforhandlinger. Udover forhandlingerne vil delegationen holde møder med andre internationale parlamentarikere, lokale beslutningstagere mv. Delegationen indgår i klima-, energi og bygningsministerens delegation.

Deltagere
Øvrige deltagere

Gro Iversen, UdvalgssekretærProgram
Budget
119.000 kr.
Regnskab
93.290 kr.
Bilag