Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget besøger Ærø
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Startdato: 01-09-2016
Slutdato: 01-09-2016
Sted: Ærø

Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg besøger torsdag den 1. september 2016 Ærø. Ærø Kommune har som klimamål, at Ærø skal være CO2 neutral og selvforsynende med vedvarende energi inden 2025, og derfor er det vigtigt for udvalget at besøge øen for ved selvsyn at se og høre om gode erfaringerne og udfordringerne hidtil.

I forbindelse med besøget skal udvalget besøge Ærøskøbing Fjernvarme, som er et 100 pct. vedvarende energianlæg med 550 forbrugere. Efter en rundtur på anlægget får udvalget mulighed for at mødes og tale med repræsentanter for den lokale forening, Ærø Energi- og Miljøkontor, samt borgere og andre grønne organisationer på Ærø.

Herefter går turen til Søbygaard Herregård, hvor udvalget blandt andet får en gennemgang af projektet om etablering af søvarme til herregården.

Inden turen går tilbage, skal udvalget også besøge Marstal Fjernvarme. Marstal Fjernvarme er øens største, og anlægget leverer varme til 1500 forbrugere. Anlægget er en kombination af forskellige vedvarende energikilder.

På færgen til Fyn får udvalget en briefing om Svendborg Kraftvarme, som er et affaldsforbrændingsanlæg med en årlig kapacitet på ca. 52.000 tons affald.

Program og deltagerliste er vedhæftet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Energi-, Forsynings- og Klimaudvalgets formand, Thomas Danielsen (V), tlf. 6162 5153 eller udvalgssekretær Morten Villumsen, tlf. 6162 5874.



Formål

Ærø Kommune har som klimamål, at Ærø skal være CO2 neutral og selvforsynende med vedvarende energi inden 2025, og derfor er det vigtigt for udvalget at besøge øen for ved selvsyn at se og høre om gode erfaringerne og udfordringerne hidtil.

Deltagere
Budget
7.000 kr.
Regnskab
0 kr.