Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1026258_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 12. august 2011 stillet mig følgende spørgsmål nr.197 alm. del, stillet efter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 197 alm. del:

”Kan ministeren oplyse, hvorfra hun har den oplysning, at MT Højgaards prispå 1,3 mia. kr. for fundamenterne til Anholt Havvindmøllepark alene omfatterlevering af disse, når det af en pressemeddelelse af 17. december 2010 fraMT Højgaard fremgår, at prisen omfatter både fremstilling, transport og installeringaf disse fundamenter, og om hun på den baggrund mener, at svaret påEPU alm. del - spm. 150 lever op til kravet om, at ministres svar på spørgsmålfra Folketinget skal være sandfærdige?”

Svar:

Spørgsmål 150 alm. del er besvaret på baggrund af oplysninger fra Energistyrelsen,som har været i dialog med DONG Energy herom. Energistyrelsen har efterfølgendeindhentet yderligere oplysninger fra DONG Energy om fordelingen af omkostningernevedr. fundamenter og forklaring på forskellen i priserne fra Ernst & Young og MTHøjgaard.Jeg vil på den baggrund uddybe mit svar med følgende præcisering.De ydelser, som MT Højgaard skal levere i forbindelse med fundamenterne til AnholtHavmøllepark, udgør kun en del af de udgifter og omkostninger, som DONG Energyhar til fundamenterne. Udover de ydelser, som MT Højgaard leverer, har DONGEnergy blandt andet udgifter til:Omfattende havbundsundersøgelserDesign og tilpasning af fundamenterFjernelse af 5000 sten på havbunden og etablering af stenrev på havbunden.Leje af en særlig flydekran til opsætning af fundamenter.Dato: 25. august 2011J.nr. 2011-3768
Med venlig hilsen
Lykke Friis