Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1022694_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 26. juli 2011 stillet mig følgende spørgsmål 185alm. del, stillet efter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 185:

"Mener ministeren, at det giver mening at give selskaber ret til at indvinde gas fraskiferlag under Nordjylland og Nordsjælland, hvis man ikke har tænkt sig at give demtilladelse til at bore efter denne gas?”Dato: 8. august 2011J.nr. 2011-3631

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 184, arbejdes der i tre tilladelser med atundersøge mulighederne for at finde og producere naturgas fra skiferlag i undergrun-den. Desuden fremgår, at der ikke er givet godkendelse til iværksættelse af indvin-ding af naturgas i medfør af de tre tilladelser.Selskaberne, som står for efterforskningsarbejderne, har endnu ikke besluttet sig for,om der er baggrund for udførelse af en efterforskningsboring. Det vil først blive be-sluttet, når selskaberne har vurderet eksisterende data og viden om undergrunden,samt eventuelt indsamlet flere data og vurderet disse.Hvis selskaberne vurderer, at der er basis for udførelse af en efterforskningsboring,skal et program for en sådan boring godkendes efter blandt andet undergrundslovensbestemmelser. Gennemførelse af en efterforskningsboring skal også godkendes imedfør af anden lovgivning af lokale myndigheder.En efterforskningsboring skal udføres sikkerheds-, sundheds- og miljømæssigt fuldtforsvarligt. Kan det ikke ske, vil der ikke blive givet tilladelse til udførelse af boringen.
Med venlig hilsen
Lykke Friis