Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
UDU Alm.del Bilag 249
Offentligt
986162_0001.png
Kragebjerg 17. april 2011
Til Folketingets UndervisningsudvalgPå vegne af Helsepædagogisk Sammenslutning, der blandt andet repræsenterer de specialpædagogisketilbud på nedenstående friskoler, vil vi hermed søge foretræde for folketingets undervisningsudvalg..

Rudolf Steiner skolen i Silkeborg

Stavangervej 38600 Silkeborg

Rudolf Steiner skolen i Odense

Ølstedgårdvej 4 A, Ølsted5672 Broby

Rudolf Steiner Skolen i Aarhus

Strandvejen 988000 Århus C.

Johannesskolen

Sukkertoppen 47100 Vejle
Baggrunden for anmodningen er, at de specialpædagogiske tilbud på disse skoler er blevet ramt af, at densamlede ramme til specialundervisning til friskolerne er så begrænset, at de faglige hensyn til den enkelteelevs behov i praksis sættes ud af kraft. Dette får den konsekvens at friskolerne må overveje, om det fortsater forsvarligt at drive disse tilbudMarianne Jelved har stillet spørgsmål til undervisningsministeren i denne anledning Spm 306. Efter voreserfaring får selv svært handicappede elever ikke de bevilget de 12 ekstra undervisningstimer, somministeren mener, må være udgangspunktet for en prioritering af midlerne. Undervisningsministerens svarleder til følgende spørgsmål til undervisningsudvalget:
Det ser ud til, at der opstået et problem efter at alle specialundervisningselever er havnet i en pulje.Det ser ud til, at den gruppe vi tidligere kaldte §20, stk 2 elever, bliver tabere her. Vi ønsker et svarpå, hvordan undervisningsudvalget vil sikre at gruppen af elever med vidtgåendespecialundervisningsbehov, stadig kan undervises inden for rammerne af friskolelovgivningen?
Hvordan vil undervisningsudvalget sikre at forældre og børn fortsat gives en mulighed for fritskolevalg, trods deres børns handicap?
Hvordan sikrer vi at børnene på friskolerne, med vidtgående specialundervisningsbehov, sikres detsamme det samme økonomiske grundlag for undervisningen, som andre børn med sammefunktionsniveau i det kommunale system?
Carsten Ørting Andersen
Socialpolitisk koordinator for Helsepædagogisk SammenslutningKragebjerg 44296 Nyrup Tlf 23 42 68 26[email protected]