Politiker for en dag

8. og 9. klasses elever kan blive politiker for en dag i et interaktivt læringsspil på Christiansborg. 

Større

Med virtuelle virkemidler og i autentiske rammer giver læringsspillet Politiker for en dag eleverne et indblik i folketingspolitikernes lovgivningsarbejde. I spillet er det eleverne selv, der har hovedrollerne, når der skal træffes svære politiske beslutninger med afgørende indflydelse på det danske samfund.

Dialog, kompromis og argumentation

Spillets virtuelle univers er bygget op om folketingspolitikernes hverdag og de processer, et lovforslag skal igennem, for at en ny lov kan blive vedtaget i Danmark.

Spillet begynder med, at eleverne bliver præsenteret for to lovforslag ‒ et om klima og et om genterapi. Undervejs i spillet møder eleverne problemstillinger, der skal løses gennem dialog, argumentation, samarbejde og kompromissøgning. De oplever intense politiske beslutningsprocesser, som giver dem indsigt i, hvordan en lov bliver til, og de udfordres på deres egne holdninger til de politiske emner, inden spillet afsluttes med den afgørende afstemning ved 3. behandling i Folketingssalen.

Autentiske rammer

Politiker for en dag foregår i 280 kvm specielt indrettede lokaler i kælderen på Christiansborg. Lokalerne gengiver Folketingets særlige atmosfære og udgør den fysiske ramme for spillet. Inden spillet kommer eleverne på en omvisning i Folketinget, hvor de bl.a. ser Folketingssalen. Fra start til slut står en af Folketingets formidlere for undervisningen, mens klassens lærer bidrager til at skabe en spændende og lærerig dag for eleverne. 

Tilmeld din klasse til Politiker for en dag

Før og efter besøget

Inden besøget skal eleverne lære om lovgivningsprocessen, og de inddeles i fiktive partigrupper. Efter besøget skal elevernes oplevelser med spillet evalueres i klassen. Folketingets Administration har udviklet undervisningsmateriale til dette. Materialet tilsendes på mail 30 dage før klassens besøg på Christiansborg. Læs mere om undervisningsmaterialet i lærervejledningen.  
Lærervejledning

Antal deltagere

12-30 elever kan deltage i spillet. Hele besøget varer 3 timer og 45 minutter inklusive en omvisning på Christiansborg. 

Undervisningstider

Politiker for en dag spilles alle hverdage. Du kan se de ledige tider, når du bestiller et besøg her på hjemmesiden. I forbindelse med ferier og særarrangementer kan der forekomme ændringer.

Bestilling

Det er gratis at deltage i spillet. Alle besøg skal bestilles i forvejen. Du bestiller og tilmelder din klasse her på hjemmesiden.
Tilmeld din klasse til Politiker for en dag

Før, under og efter klassens besøg på Christiansborg

Politiker for en dag bliver faciliteret af en underviser fra Folketinget fra start til slut. Først får eleverne en omvisning på Christiansborg, hvor de bliver vist rundt i Folketinget og kommer ind i selve Folketingssalen. Derefter er de klar til at spille Politiker for en dag. 

Som forberedelse til og opsamling på elevernes oplevelser med Politiker for en dag får I tilsendt før- og eftermaterialer, der kan bruges i klasserne. Materialet bliver udsendt 30 dage før jeres besøg på Christiansborg.

Spillet er meget populært, men eventuelle aflyste spil bliver udbudt løbende.

Lærervejledning Tilmeld din klasse til Politiker for en dag