Alle publikationer

Din søgning gav 12 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200
Den Onde Maler og demokratiet

"Den Onde Maler og demokratiet ‒ Rasmus Larsens værk i Vandrehallen på Christiansborg" fortæller historien om, hvordan frisen i Vandrehallen blev til.

Emne: Folketinget

Antal sider: 89

Folketinget

Hæftet handler om det danske folkestyre, Christiansborg, Folketingets udvalg og lovgivningsprocessen fra idé til lov.

Emne: Folketinget, Undervisningsmateriale

Antal sider: 12

Folketinget efter valget

Opslagsværket "Folketinget efter valget" er et øjebliksbillede af Folketinget efter folketingsvalget den 1. november 2022. Publikationen indeholder medlemsbiografier, valget i tal, forskellige medlemsoversigter og oplysninger om tidligere folketingsvalg.

Emne: Folketinget

Antal sider: 350

Folketinget i arbejdstøjet

Studiehæftet beskriver og forklarer de grundlæggende elementer i det politiske arbejde i Folketinget. Hæftet er inddelt i fire overskuelige afsnit og er forsynet med faktabokse og tekstsider, hvor begreber og arbejdsgange i Folketinget forklares.

Emne: Folketinget, Undervisningsmateriale

Målgruppe: 8. og 9. klassetrin

Antal sider: 20

Folketinget og Christiansborg

Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte medlemmer diskuterer og vedtager de love, landet skal regeres efter.

Emne: Folketinget, Undervisningsmateriale

Antal sider: 8

Folketingets Europaudvalg

Europaudvalget hedder egentligt Folketingets Europaudvalg. Som navnet antyder, er det et udvalg i Folketingets, der specielt beskæftiger sig med EU-sager. Udvalgets hovedopgave er at udøve parlamentarisk kontrol med regeringens EU-politik.

Emne: Folketinget, Undervisningsmateriale

Målgruppe: Alle

Antal sider: 24

Folketingsplakat

Plakat med billeder af Folketingets 179 medlemmer pr. 24. marts 2023. Plakaten oplyser medlemmernes navn, fødselsår, valgkreds og parti.

Emne: Folketinget

Antal sider: 1

Forretningsorden for Folketinget

Forretningsorden for Folketinget 2021. Arbejdsform og forretningsgange i Folketinget. Bemærk, at html-versionen er opdateret med seneste rettelser, mens pdf’en først opdateres ved genoptryk. Html-versionen er sidst ændret den 1. februar 2023.

Emne: Folketinget

Antal sider: 90

Håndteringen af covid-19 i foråret 2020

Rapport afgivet af den af Folketingets Udvalg for Forretningsordenen nedsatte udredningsgruppe vedr. håndteringen af covid-19

Emne: Folketinget

Sprog: Dansk

Målgruppe: Alle

Antal sider: 595

Spillet om lovforslag

Rollespil om den politiske verden til skoleelever. I spillet mødes meninger, forhandlingsevner afprøves og af og til må man bøje sig, for at få et flertal bag sig.

Emne: Undervisningsmateriale, Folketinget

Målgruppe: 8. og 9. klassetrin

Antal sider: 52

Udvalgsvejledningen - Præsidiets guide til arbejdet i Folketingets stående udvalg

Vejledningen beskriver udvalgsformandens rolle og de formelle rammer og de væsentligste processer i udvalgsarbejdet. Vejledningen beskriver også nogle af de vigtigste parlamentariske værktøjer, som udvalgene og deres medlemmer kan benytte i udvalgsarbejdet.

Emne: Folketinget

Antal sider: 40

Vejledning om arbejdet med private beslutningsforslag

Vejledningen beskriver arbejdet med private beslutningsforslag og er en praktisk guide for folketingsmedlemmer og gruppesekretariater til at udarbejde og fremsætte beslutningsforslag.

Emne: Folketinget

Antal sider: 21

Din søgning gav 12 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200
Folketingets Oplysning
Tlf.: 3337 3338
Send en e-mail