Ukrainsk besøg i solidaritetens tegn

19.05.2023

Den ukrainske parlamentsformand på officielt besøg i Folketinget takkede varmt Danmark for støtten i Ukraines svære situation.

Ruslands angrebskrig på Ukraine var et af de emner, der fyldte i samtalerne, da den ukrainske parlamentsformand Ruslan Stefanchuk besøgte Folketinget fredag formiddag som led i sit officielle besøg i Danmark. 

Den ukrainske gæst mødtes i det fine Samtaleværelse med Folketingets Præsidium sammen med formanden for Udenrigspolitisk Nævn Michael Aastrup Jensen og formanden for Europaudvalget Niels Flemming Hansen. 

»Besøget er med til at styrke de stærke bånd mellem Danmark og Ukraine. Danmark støtter Ukraine politisk, økonomisk og militært, men vi talte også om, hvordan Danmark kan fortsætte med at hjælpe Ukraine, når krigen er slut. Det gælder f.eks. forberedelsen af Ukraine til EU-medlemskab, styrkelsen af samarbejdet mellem Folketinget og det ukrainske parlament og genopbygningen af Ukraine, hvor Danmark har påtaget sig et særligt ansvar for at genrejse byen Mykolaiv«, siger Folketingets formand Søren Gade. 

Den ukrainske gæst takkede varmt for Danmarks støtte – en tak som også kom til udtryk i hans personlige hilsen i Folketingets gæstebog. Her skrev han blandt andet, at Ukraine værdsætter Danmarks solidaritet med Ukraine i den svære situation, landet befinder sig i.  

Det var første gang, den ukrainske parlamentsformand besøgte Danmark. Besøget indgår som en del af en rundrejse, hvor Ruslan Stefanchuk også besøger Norge og Sverige.   

Efter den ukrainske gæst havde været i Folketinget, tog han videre til audiens hos HM Dronning Margrethe på Fredensborg Slot. 

Lørdag skal Ruslan Stefanchuk besøge Frederiksborg Slot i Hillerød og Ukraine House, som er det ukrainske kulturhus i København.