Åbent ekspertmøde om borgerinddragelse ved udbygning af vedvarende energi på land

16.05.2023

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget afholder åbent ekspertmøde om borgerinddragelse ved udbygning af vedvarende energi på land torsdag den 25. maj 2023 kl. 14-15.15 på Christiansborg i vær. 1-133

Udvalget ønsker at lære af de gode erfaringer med og få belyst udfordringer ved udbygning af vedvarende energi på land. Det drejer sig navnlig om, hvordan der sikres lokal opbakning på tværs af kommunerne og borgerinddragelse i planlægningsprocesserne.

Til det formål inviterer udvalget en række eksperter fra CONCITO, KL, DeltagerDanmark og Vordingborg Kommune.

Programmet kan ses her.

Ekspertmødet er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Frist for tilmelding er den 24. maj 2023, kl. 12.00. Der er et begrænset antal pladser til ekspertmødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske her

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen (til højre for Hovedindgangen) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden ekspertmødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under ekspertmødet, hvis det kan ske uden at forstyrre ekspertmødets afvikling i øvrigt.

Ekspertmødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "
TV fra Folketinget". Desuden vises ekspertmødet forskudt på Folketingets tv-kanal.