Hvad betyder ny teknologi for vores demokrati?

08.05.2023

To tænketanke giver Udvalget for Digitalisering og It indsigt i, hvordan teknologien kan blive en positiv medspiller i vores demokrati og den politiske debat.

Det er en del af Udvalget for Digitalisering og It’s arbejde at følge med i, hvad teknologien betyder for os og for vores demokrati. Det går stærkt for øjeblikket. Denne nyhed er f.eks. blevet til med hjælp fra kunstig intelligens, men er det en styrkelse eller sker udviklingen på bekostning af demokratiet?

To førende tænketanke er inviteret til Christiansborg for at give udvalget indsigt i, hvordan teknologi og demokrati kan samarbejde på en positiv måde – og hvad politikerne kan gøre for at sikre det positive samarbejde. 

Den 10. maj får udvalget besøg af Tobias Bornakke, formand for Nordisk Tænketank for Tech og Demokrati, som vil præsentere tænketankens helt nye anbefalinger til, hvordan de nordiske lande skal beskytte og styrke den demokratiske debat i en tid, hvor Big Techs online platforme er et centralt mødested for borgere og politikere, når der diskuteres politik. Tænketankens anbefalinger omfatter bl.a. at oprette et nordisk center for teknologi og demokrati samt bedre regulering af indholdet på store online platforme i norden

Den 17. maj møder udvalget Lisbeth Knudsen, Strategidirektør hos Mandag Morgen for at diskutere det 10-årige forsknings- og formidlingsprojekt: Algoritmer, Data og Demokrati (ADD-projektet). Tænketanken Mandag Morgen er tovholder på formidlingsdelen. Formålet med forskningsprojektet er, at Danmark om 10 år er foregangsland for en digitalisering baseret på humanistiske og demokratiske værdier.

De to møder er lukkede og kun for udvalgets medlemmer. Hvis du vil følge udvalgets arbejde, kan du abonnere på nyheder, dagsordener og dokumenter fra Udvalget for Digitalisering og It. 

Note: Denne nyhed er blevet til med hjælp fra ChatGPT.

 

Senest opdateret: [17.05.2023]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Morten Villumsen