Afslutningsdebat 2023

25.05.2023

Onsdag den 31. maj 2023 fra kl. 9.00 er der afslutningsdebat i Folketingssalen. Debatten afslutter folketingsåret 2022-23.

Afslutningsdebatten foregår som en forespørgsel til statsminister Mette Frederiksen (S). Forespørgslen lyder: Hvad kan statsministeren oplyse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation?

Socialdemokratiets politiske ordfører starter med at begrunde forespørgslen. Herefter har statsministeren 1 time til at besvare den. 

Efter statsministerens besvarelse får de politiske ordførere ordet. Én efter én holder de deres ordførertale. Efter hver tale kan de øvrige folketingsmedlemmer – inden for en tidsramme – komme med korte bemærkninger til den ordfører, der er på talerstolen. Ordførerne har fortrinsret til at komme med korte bemærkninger.

Efter ordførertalerne går statsministeren igen på talerstolen. Hun har ordet i op til 30 minutter, hvorefter de øvrige medlemmer kan komme med korte bemærkninger til statsministeren – igen inden for en tidsramme.

Alle politiske emner, både nationale og internationale, er til debat. Men ofte vil afslutningsdebatten i løbet af kort tid samle sig om få, konkrete temaer.

Afslutningsdebatten bliver vist på Folketingets hjemmeside både med og uden tegnsprogstolkning.