Digitaliseringsudvalget vil blande sig i meget

13.04.2023

Folketinget har for første gang fået et Udvalg for Digitalisering og It.

Udvalget for Digitalisering og It har en bred dagsorden, som går på tværs af mange andre udvalgs ressortområder. For digitalisering indgår på rigtig mange områder. Derfor vil man også opleve, at udvalget vil blande sig i mange forskellige emner.

»Jeg har længe arbejdet for, at den digitale dagsorden forankres på politisk niveau, og jeg er derfor meget glad for, at vi har fået en digitaliseringsminister og et Udvalg for Digitalisering og It i Folketinget. Og der er nok at tage fat på«, siger udvalgets formand Lisbeth Bech-Nielsen. »Man kommer til at opleve, at vi som udvalg blander os i mange forskellige emner«.
 
Udvalget drøftede på sit første møde, hvilke emner der skal sættes fokus på i den kommende tid. Listen er lang. Nogle spørgsmål klarer udvalget selv, men ofte bliver det i samarbejde med andre udvalg. På udvalgets første møder har udvalget haft besøg af formanden for Dataetisk Råd, Johan Busse, og afholdt et ekspertmøde med fokus på digital ulighed og inklusion med deltagelse af Justitia, Dansk Erhverv og Kommunernes Landsforening. 
 
»Vi skal forholde os kritisk men konstruktivt til digitaliseringen. Man kan godt stille spørgsmål ved den måde, vi har digitaliseret på, og samtidig have ambitioner om at få endnu flere med i digitaliseringen. Vi skal opleve digitalisering som noget positivt«, siger Jeppe Søe, der er næstformand for udvalget. 
 
I den kommende tid retter udvalget bl.a. opmærksomheden mod borgerfokus i offentlige systemer, sundhedsdata og techgiganternes indflydelse på demokratiet. Nogle af udvalgets aktiviteter vil være åbne for offentligheden, mens andre vil være forbeholdt udvalgets og andre fagudvalgs medlemmer.
 
Abonnér på nyheder og dagsordener fra Udvalget for Digitalisering og It for nyt om udvalgets aktiviteter. 

 

Senest opdateret: [13.04.2023]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Mille Sofie Brandrup