Kom til debat i Folketinget om Danmarks prioriteter i EU

25.04.2023

Vær med, når tv-vært Clement Kjersgaard spørger politikere og organisationer, hvad der skal være danske prioriteter i EU, og i hvilken retning en ny Europa-Kommission skal gå.

Snart fastlægges den strategiske retning for EU-samarbejdet de næste 5 år. Danmark skal aktivt påvirke retningen for EU, og derfor holder Folketinget debat om danske prioriteter. 

Formålet med debatten er at kaste lys over forskellige aktørers analyser af, hvad der er i dansk interesse på europæisk plan, og hvordan Danmark bedst sætter aftryk på EU’s strategiske retning: 

»Bred enighed om Danmarks overordnede mål i EU er en forudsætning for at påvirke EU’s strategi. Vi får størst indflydelse på en ny Europa-Kommission og på EU’s retning de kommende år, hvis vi byder ind med danske ideer og prioriteter så tidligt som muligt. Det arbejde tager vi hul på med høringen den 8. maj«, siger Folketingets formand, Søren Gade.

Udover Folketingets formand deltager også udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), to partiformænd, medlemmer af Folketingets Europaudvalg og en række store organisationer. Debatten vil også inddrage borgernes ønsker til Danmarks EU-medlemskab, som Folketinget har indsamlet på forskellig vis i forbindelse med 50-året for medlemskabet. 

Politikere i panelet

Søren Gade, Folketingets formand, Venstre

Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister, Moderaterne

Morten Messerschmidt, partiformand, Dansk Folkeparti

Martin Lidegaard, politisk leder, Radikale Venstre

Niels Flemming Hansen, formand for Europaudvalget, Konservative

Kasper Sand Kjær, næstformand for Europaudvalget, Socialdemokratiet

Jens Henrik Thulesen Dahl, EU-ordfører, Danmarksdemokraterne 

Alexander Ryle, EU-ordfører, Liberal Alliance

Marianne Bigum, EU-ordfører, SF

Theresa Scavenius, EU-ordfører, Alternativet

Susanna Dyre-Greensite, formand, Folkebevægelsen mod EU