Folketingets formand mødtes med kollegaer fra andre europæiske parlamenter

28.04.2023

Den 24.-25. april 2023 var Folketingets formand i Prag for at deltage i en konference for parlamentsformænd. Temaerne for mødet var krigen i Ukraine og globalt samarbejde for demokrati.

På konferencen var parlamentsformænd fra EU-landene, andre europæiske lande og Europa-Parlamentet samlet.

Søren Gade udtaler: 

»Det var en stor oplevelse for mig at møde den ukrainske parlamentsformand og kollegaer fra andre europæiske lande, bl.a. den litauiske parlamentsforkvinde, som er dansk gift og besøger min fødeby (Holstebro) hvert år med sin familie. Krigen fylder meget for os i Danmark, men i andre lande fylder den stort set alt. Jeg understregede, hvor vigtigt det er, at Danmark og EU fortsætter vores stærke opbakning til Ukraine – både økonomisk og militært.

Det er også vigtigt, at vi allerede nu lærer af krigen. Europa må ikke igen være afhængig af energi eller råstoffer fra et land, vi ikke deler værdier med. Derfor skal vi gøre mere for at styrke samarbejdet med gamle og nye allierede i andre kontinenter, bl.a. Indien.«

I tillæg til det officielle program mødte Folketingets formand bl.a. kollegaer fra Cypern, Finland, Island, Litauen, Moldova, Norge, Polen og Sverige.