Europa-Parlamentets formand på besøg i Folketinget

27.04.2023

Onsdag den 26. april besøgte Europa-Parlamentets formand Roberta Metsola Folketinget. Besøget i Danmark var kommet i stand som led i opvarmningen til valget til Europa-Parlamentet næste år.

Den normale opskrift på officielle besøg i Folketinget tog en drejning, da Europa-Parlamentets maltesiske formand Roberta Metsola lagde vej forbi Folketinget onsdag eftermiddag.

Normalt går prominente gæster fra modtagelsen til et møde, men denne gang gik Roberta Metsola og Folketingets formand Søren Gade direkte ned i kælderen for at følge læringsspillet Politiker for en dag. Her var elever fra 8. klasse fra Gudenåskolen netop i gang med politiske forhandlinger om de lovforslag, som de havde valgt at fokusere på.  

Hun fulgte spillet med stor interesse – ikke mindst fordi det er en af hendes mærkesager at skabe engagement og interesse for europæisk politik blandt unge.  

Efter at have overværet Politiker for en dag-spillet gik Roberta Metsola til det fine Samtaleværelse, hvor hun mødtes med Præsidiet. Her havde hun lejlighed til at udveksle ord om blandt andet EU’s fremtid, asyl- og immigrationsproblemerne i Europa og den internationale situation med Ruslands invasion af Ukraine. 

Roberta Metsola sagde i den forbindelse, at Ruslands aggression havde vist et stærkt europæisk sammenhold, som hun ønskede skulle være afsæt for EU’s fremtidige udvikling.   

Bagefter viste Folketingets formand Søren Gade sin gæst grundlovene i Vandrehallen, før Roberta Metsola skrev en hilsen i Folketingets gæstebog, som det er skik og brug ved den slags besøg.  

Det var også vigtigt for hende at mødes med andre personer end dem fra det officielle Danmark. Hun var således på Rysensteen Gymnasium på Vesterbro i København for at diskutere EU’s fremtid, den grønne omstilling og andre aktuelle emner med 450 elever.  

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at hun også fandt tid i programmet til at tale med Adam Price i hans egenskab af hovedforfatter på tv-serien Borgen. Roberta Metsola er meget begejstret for serien, der blander politiske dramaer og studehandler med personlige dilemmaer.  

Større
Større
Større