EU-kommissær Margrethe Vestager til temamøde med Digitaliseringsudvalget

28.04.2023

Hvordan håndterer vi kunstig intelligens? Har Europa de digitale kompetencer, der er behov for? Det var blandt emnerne, som udvalget drøftede med EU-kommissæren.

Digitaliseringsudvalget havde onsdag den 26. april inviteret ledende næstformand og EU-kommissær Margrethe Vestager til et temamøde med udvalget om den digitale dagsorden i Europa. Vestager gjorde status over udfordringerne på området samt den europæiske lovgivning – hvad er kommet til, og hvad forventes at blive fremsat under den nuværende Kommissionen. 

”Mødet i dag har været meget udbytterigt. Selvom digitaliseringsudvalget er relativt nyt, så har det været en vigtig dagsorden i Europa længe – og på digitaliseringsdagsorden er Margrethe Vestager en helt centrale spiller” siger udvalgets formand Lisbeth Bech-Nielsen. ”Digitalisering berør mange ressortområder, og mange af udfordringerne kender ikke landegrænser. Det er derfor helt afgørende, at vi har fokus på det på europæisk niveau, og at vi kender svagheder og muligheder i EU’s regulering”.

Margrethe Vestager er ansvarlig for EU’s digitaliseringsstrategi, »Et Europa klar til den digitale tidsalder«, og den dagsorden berør mange emner. Drøftelserne kom derfor vidt omkring og omhandlede bl.a. hvad kunstig intelligens får af konsekvenser for os alle sammen, og hvordan reguleres den bedst, kan vi håndtere ChatGBT fra et databeskyttelsessynspunkt, beskytter vi børns data tilstrækkeligt i den europæisk forordning om digitale tjenester (Digital Services Act), og bør vi styrke it-uddannelserne og –kompetencerne i Danmark?

Digitaliseringsudvalget har sat fokus på nogle af spørgsmålene i ekspertmøde i løbet af foråret. Den digitale udvikling fortsætter, og det gør den politiske drøftelse af muligheder og udfordringer også. 

Senest opdateret: [28.04.2023]
Sideansvarlig: Konsulent Morten Villumsen