Åben høring om konsekvenserne ved 1-årige kandidatuddannelser

01.03.2023

Uddannelses- og Forskningsudvalget inviterer til åben høring om konsekvenserne ved 1-årige kandidatuddannelser. Høringen finder sted onsdag den 15. marts 2023 kl. 9.30-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, at regeringen vil ”Etablere nye fleksible uddannelsesveje på universiteterne ved at omlægge op imod halvdelen af kandidatuddannelserne til 1-årige kandidatuddannelser med et tydeligt arbejdsmarkedssigte og ved at oprette flere erhvervskandidatuddannelser.”

Udvalget ønsker med høringen at belyse konsekvenserne af at forkorte op mod halvdelen af kandidatuddannelserne til 1-årige. Derfor har udvalget inviteret en række forskere og interessenter til at præsentere deres faglige vurdering af, hvilke konsekvenser omlægning til 1-årige kandidatuddannelser vil have for bl.a. samfundsøkonomien, erhvervslivet og tilrettelæggelsen af uddannelserne.

Programmet for høringen kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

 

Senest opdateret: [07.03.2023]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Anne Nygaard Just