Åbent samråd om de stigende dagligvare- og energipriser

14.09.2022

Folketingets Erhvervsudvalg har indkaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) i åbent samråd om de stigende dagligvare- og energipriser. Samrådet afholdes torsdag den 15. september 2022 kl. 11.30 i vær. 2-011 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil iværksætte for at imødegå de seneste måneders prisstigninger på dagligvarer, som forventes at fortsætte i den kommende tid.

Ministeren er endvidere bedt om at redegøre for, om de stigende prisstigninger på dagligvarer kan forklares af reelle ekstra omkostninger for virksomhederne, og om ministeren vil iværksætte en haste-undersøgelse med henblik på at afklare dette.

Derudover har udvalget bedt ministeren om at redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil iværksætte for at imødegå de seneste måneders stigninger i elpriser, som forventes at fortsætte i den kommende tid.  

Ministeren er tillige bedt om at redegøre for, om han er enig i, at der er behov for at iværksætte en undersøgelse af konkurrencen på elmarkedet med henblik på at afklare, hvorvidt virksomhederne tjener overnormale profitter på de høje priser, og om ministeren vil iværksætte en sådan undersøgelse.


Samrådsspørgsmålene er stillet af Lisbeth Bech-Nielsen (SF).
 

Senest opdateret: [04.01.2023]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Liza Christensen