Folketingets åbning 2020 – vigtig information til pressen

16.09.2020

I forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 6. oktober 2020 skal alle pressefolk, som ønsker at opholde sig i Folketinget på forhånd søge om akkreditering.

For at kunne overholde covid19 retningslinjer omkring afstand og antallet af personer, som er forsamlet i forskellige områder i Folketinget, vil det være nødvendigt at begrænse antallet af fotografer og journalister væsentligt i forhold til tidligere år.

Akkrediteringen gælder fra om morgenen og til forventet kl. 14.00

Ved tildeling af akkreditering vil mediets størrelse og udbredelse blive prioriteret. Public service medier vil blive prioriteret.

Ansøgningsfristen for akkreditering er fredag den 25. september 2020 kl. 16.00

Det er muligt at søge om akkreditering til følgende steder:

Vandrehallen foran Folketingssalen (stærkt begrænset antal pladser)

Foran Folketingssalen vil der blive indrettet et område, hvor pressen kan møde bla. partilederne før og efter statsministerens åbningsredegørelse.

Presselogen (forbeholdt pressefotografer)

Fra presselogen er det muligt at overvære Folketingets åbning. Pladserne er forbeholdt pressefotografer, da øvrige journalister kan overvære åbningen på tv.

Landstingssalen og evt. andre lokaler

I Landstingssalen og evt. andre lokaler vil journalister og fotografer kunne følge åbningen på storskærm. De medier som opholder sig i lokalet bliver tildelt et højt cafebord, som kan være udgangspunkt for interviews med folketingsmedlemmer før og efter mødet i salen. Folketingets medlemmer informeres om, hvilke medier der opholder sig i lokalet, så de kan opsøge medierne. Medierne der opholder sig i lokalet, opfordres til at lave aftaler med folketingsmedlemmer på forhånd. Landstingssalen er tilgængelig fra kl. 10.30.

Udendørs ved hovedtrappen (forbeholdt fotografer)

Fra en position bag et afspærringsbånd ved hovedtrappen til Folketinget, kan fotografer tage billeder af Folketingets præsidiums modtagelse af den kongelige familie i Rigsdagsgården.

Journalister med privilegeret adgang

Journalister med adgangskort til Folketinget (privilegeret adgang) kan bruge denne akkreditering til at få adgang til deres kontor. Som journalist med privilegeret adgang har man på åbningsdagen ikke automatisk adgang til Folketinget eller de øvrige områder, som kræver særlig akkreditering.

Ansøgning

Ansøgningsfristen er nu overskredet.
Du modtager besked, om du er blevet akkrediteret senest fredag den 2. oktober 2020.  

Brug af trådløst udstyr

Folketinget tildeler frekvenser, som skal bruges af dem, der benytter trådløst udstyr. Det gælder ikke for Bluetooth udstyr, som man frit kan benyttes. Du skal angive i din akkrediteringsansøgning, om du ønsker at benytte trådløst udstyr. 

Adgang på dagen

Alle journalister og fotografer skal skannes i Folketingets besøgsindgang i forbindelse med adgang til Folketinget på åbningsdagen.  
 

Senest opdateret: [21.03.2024]
Sideansvarlig: Mikael Schrage