Folketinget og coronasituationen

11.09.2020

På grund af det stigende smittetal i København har Folketinget justeret retningslinjerne for de publikumsvendte aktiviteter med virkning fra den 9. september.

Folketinget og coronasituationen

Folketinget lægger vægt på at være åben for offentligheden, men det er nødvendigt at begrænse de publikumsvendte aktiviteter for at sikre, at folketingsarbejdet kan holdes kørende.

Medlemmer og folketingsbetjente kan fortsat vise grupper på 10 gæster rundt. Hvis der er tale om skoleklasser, må antallet være op til 30 personer, fordi de udgør én potentiel smittegruppe. Omvisningerne foregår tidsmæssigt forskudt af hinanden for at undgå, at besøgsgrupper stimler sammen.

Undervisningstilbud til skoleklasser finder sted om mandagen, men ikke på andre ugedage. Spillet ”Politiker for en dag” for folkeskolens ældste klasser er indtil videre aflyst. 

Landstingssalen og Fællessalen er åbne for udvalgshøringer og konferencer, men med et lavere antal deltagere end normalt. 

Der er adgang til udkigsposten i Tårnet i den udstrækning, restauranten er åben for gæster. 

På nogle tidspunkter skal et større antal gæster ind i Folketinget gennem besøgsindgangen. Her er der indført afmærkninger, så gæsterne kommer ind med betryggende indbyrdes afstand.