Folketinget holder lovgivningsarbejdet og andre parlamentariske funktioner i gang

12.03.2020

Udvalget for Forretningsordenen enige om at holde de vigtigste funktioner i Folketinget kørende.

Udvalget for Forretningsordenen (UFO) drøftede torsdag den 12. marts, hvordan Folketinget indretter sig i lyset af statsministerens vidtrækkende forholdsregler for samfundet på grund af coronasmitten. Der var enighed om at holde Folketinget kørende. 

”Det er afgørende for det danske samfund, at vi holder Folketingets nødvendige funktioner i gang, så vi kan behandle lovforslag og vedtage love. Vi har en pligt til at sørge for, at Folketinget kan tage stilling til akutte forslag. Det er blandt andet dem, der vil give regeringen lovgrundlaget i orden til at gennemføre foranstaltninger, der kan bringe Danmark gennem den nuværende krise”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen. 

Det betyder, at Folketinget vil holde de kritisk vigtige funktioner kørende, men sætte øvrige aktiviteter på lavt blus. 

Rent praktisk bliver ikke absolut nødvendige behandlinger af lovforslag udsat. Det samme gælder behandling af beslutningsforslag og indkaldelse af samråd, hvor en minister møder op i et udvalg og svarer mundtligt på et samrådsspørgsmål. Til gengæld vil det fortsat være muligt at stille skriftlige spørgsmål direkte til en minister, de såkaldte § 20-spørgsmål, og udvalgsspørgsmål som led i Folketingets kontrol med regeringen.
 

Sideansvarlig: Claus Brask