Lancering af 2020-udgaven af Danmark for målene

08.10.2019

Folketingets arbejdsgruppe for verdensmålene afholder en åben høring under overskriften »Lancering af 2020-udgaven af Danmark for målene«. Høringen finder sted tirsdag den 8. oktober 2019, kl. 13.00-16.00 i Landstingssalen, Christiansborg.

Formålet med høringen er at fremme den bredest mulige forankring af Verdensmålene, i hele Danmark, fra Folketing til kommuner. Høringen vil som følge heraf fokusere på spørgsmålene:

Hvordan kan vi engagere de mange frem for de få i Verdensmålene og implementeringen af disse? 

Hvordan kan vi forbedre samarbejdet på tværs af hele Danmark og de mange sektorer? 

Hvordan kan vi forandre vaner, produktion og forbrug til fælles bedste? 

Høringen vil samtidig udgøre lanceringen af næste sæson af oplysnings- og handlingskampagnen, som har samme overskrift som høringen: »Danmark for Målene«. En kampagne som i selv er et forsøg på at besvare ovenstående spørgsmål, i praksis.

På høringen vil der være oplæg fra formanden for Folketingets arbejdsgruppe for verdensmålene, Jens Joel (S), Finansminister Nicolai Wammen (S) og forhenværende finansminister, Kristian Jensen (V) m.fl. Høringen er åben for alle interesserede, fra hele Danmark og alle sektorer. Det være sig undervisning og forskning, erhvervslivet, civilsamfundet og de politiske partier. Denne bredde vil også afspejle sig i den endelige talerliste og det endelige program, som følger i nærmeste fremtid.  

Tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Det er muligt at skrive sig på venteliste, hvorefter man vil modtage en mail, hvis der viser sig at være plads. Det er således ikke muligt at møde op til høringen uden en bekræftelse på tilmelding.
 
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. 

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under tv fra Folketinget.

Senest opdateret: [07.06.2023]
Sideansvarlig: Lene Gregersen Kaasgaard