Folketinget lægger billet ind på Rigsarkivet

03.02.2017

Efter at det i dag er blevet kendt, at Rigsarkivet flytter ud fra Slotsholmen i 2019, har Folketingets Præsidium besluttet, at Folketinget melder sig som interesseret i at overtage de ledige bygninger.Det drejer sig bl.a. om Rigsarkivets læsesal i Provianthuset og Kunstkammerbygningen i Rigsdagsgården lige over for Folketinget samt to bygninger mere, der grænser op til Rigsdagsgården. I alt 9.000 kvadratmeter.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard siger:
”Det er en stor og kostbar beslutning, som kommer til at tage mange år at føre ud i livet. Derfor har jeg lagt vægt på, at folketingsgrupperne bakker op om Præsidiets beslutning om at lægge billet ind på de ledige kvadratmeter.

Jeg har også lagt vægt på, at det gamle rigsarkiv i ombygget form skal indrettes til offentlige formål, hvor borgere aktivt kan tage del i demokratiet, f.eks. overvære høringer, deltage i konferencer, søge information og i det hele taget være med til at udvikle og forme fremtidens folkestyre.

Det skal være et sted, hvor Københavns mange gæster og turister, der går gennem Rigsdagsgården, kan komme ind fra gaden og få en oplevelse på Christianborg, uden at de behøver at have en billet til en omvisning. Det skal være et sted, hvor Folketingets populære informationsaktiviteter og tilbud til skoleelever og studerende samles og udbygges.

Alt det skal der nu tænkes nogle gode og kreative tanker om og formuleres nogle konstruktive forslag til, inden Folketinget endeligt beslutter sig. Men ind til videre har vi meldt os som interesserede.”

Kontakt:
Finn Tørngren Sørensen
Presseansvarlig, Folketinget
Telefon 3337 3451Senest opdateret: [18.11.2022]
Sideansvarlig: Finn Tørngren Sørensen